miercuri, 18 august 2010

La Commedie Humaine

Trebuie sa marturisesc ca ori de cate ori trec pe langa un chiosc de ziare ma patrunde un adanc fior de sila combinata cu revolta: cum pot atarna pe toate geamurile revistele porno si ziarele pentru retarzi gen "Libertatea", pe cand informatia cu adevarat importanta este ascunsa ochiului curiosului?  A trebuit sa intreb daca au la vanzare, de exemplu, "Dilema Veche" sau "Observator Cultural". Ma rog, aspectul acesta aparent nesemnificativ este, de fapt, cheia indobitocirii in masa care are loc in Romania de azi, alaturi de mult mai considerabila contributie a televiziunii. Va intreb, fara sa mi-o luati in nume de rau, ce posturi TV vizionati si ce ziare cititi? Stiti cat de mult va influneteaza mintea, actiunile si deciziile ceea ce vedeti si cititi? Testati-va: cititi timp de 2 saptamani numai carti serioase,beletristica, filosofie, psihologie sau orice altceva doriti, apoi vedeti cum ganditi. Vei fi uimiti cu ce ochi veti vedea lumea... s-ar putea sa nu va placa, e drept, dar cu siguranta veti fi multumiti de propria dvs evolutie.

3 comentarii:

  1. Dana

    exista ceva mai rau decat prostia celor care cumpara Libertatea - snobismul cinic al celor care cumpara Dilema...sigur, in Libertatea lucrurile sunt simple... in Dilema sunt doar complicate... teme pe care le dezbat cam aceeasi (de parca se pricep la toate), rautati schimbate intre diferite tabere de parveniti pozand in intelectuali, semnaturi de tip Turcescu sau Mandrutza plus manipulare pe toata linia... oricum, Dilema se citeste la greu in tren, semn ca lumea s-a cam prins ...
    Observatorul Cultural - alta duda socialista...

    ia tu frumusel cartile din raft si lasa prostiile

    RăspundețiȘtergere
  2. citesc Agentia Nationala de Presa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragilor, dincolo de snobism, sunt conmvinsa ca exista si ceva bun de luat in seama in cotidienele astea intelectuale si pseudo-intelectuale. Ce0i drept, nu ma indeletnicesc prea des nici cu cititul ziarelor, nici cu privitul la TV. Am gasit in rafturile bibliotecii niste carti care metita toata atentia. Acum m-am oprit din nou la Faulkner, "The Sound and the Fury". Pe urma, mai sunt rusii, Dostoievski, Tolstoi, ca pe astia si pe multi altii nu i-am citit i facultate. Spor la citit dragilorsi sa ne auzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere